Mooie zachte voeten zonder eelt of likdoorns

U bent hier

Onze voeten verdienen wel wat extra aandacht, al was het maar omdat zij ons de hele dag dragen. Op sommige plekjes kunnen eelt en likdoorns ontstaan. In het begin zijn eelt en likdoorns gewoon vervelend, maar als je ze niet behandeld, kunnen ze steeds pijnlijker worden. 

Eeltknobbel of likdoorn?

Een gewone eeltknobbel of eeltplek heeft de vorm van een klein koekje: het is plat, meestal niet pijnlijk. 

Een likdoorn is eeltplek die naar binnen groeit en daar verhardt tot een hoornachtig stukje. De likdoorn heeft als het ware de vorm van een puntzakje, waarbij de punt in de voet prikt. Dit doet wel pijn.

Beter voorkomen dan genezen

Eelt en likdoorns ontstaan meestal door wrijving en druk op plekke ten gevolge van verkeerd of te nauw schoeisel. 

Lichte vormen kan je zelf behandelen

  • vijl je eeltplek of likdoorn zachtjes met een voetvijl, liefs na een voetbadje.
  • neem geregeld een voetbadje, droog je voeten goed af en gebruik een vochtaanbrengende crème voor de voeten om de huid te verzachten: bijv. Louis Widmer Carbamide crème.
  • breng eventueel een likdoornpleister of speciale zalf , waardoor de likdoorn zacht wordt

Draag ook comfortabele schoenen die aangepast zijn aan de vorm van je voeten. Ook orthopedische inlegzolen kunnen soelaas bieden, omdat vaak een afwijking in de stand van de voeten eeltknobbels en likdoorns kan veroorzaken. 

Vanaf september is onze inhouse expert Koen elke tweede donderdag van de maand weer aanwezig. Wil je hem eerder zien, kan je bij ons een afspraak maken.