Je apotheker: eerstelijnsgezondheidsmedewerker

U bent hier

Geneesmiddelenspecialist

Wij zijn een geneesmiddelenspecialist. We zorgen ervoor dat je de behandeling die jouw arts je voorschrijft goed begrijpt, zorgen ervoor dat je jouw medicatie goed kan gebruiken. We vermijden risico’s die verbonden zijn aan verkeerd gebruik of interacties met andere geneesmiddelen. Op vraag van jouw arts vervaardigen wij ook magistrale bereidingen die inspelen op jouw noden. 

Waakt over veiligheid en kwaliteit

Een verkeerd gebruik van geneesmiddelen houdt gezondheidsrisico’s in. Daarom vertrouwt de wetgever in België de aflevering van geneesmiddelen uitsluitend toe aan apotheken. Wij houden jouw medicatiehistoriek bij en waken er dus mee over dat je geneesmiddelen veilig gebruikt. Wij zijn ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van alle gezondheidsproducten die we afleveren. Zo controleren we regelmatig de bewaaromstandigheden van medicijnen. Om de kwaliteit van de geneesmiddelen te garanderen, kunnen wij als apotheker vertrouwen op de Dienst voor Geneesmiddelenonderzoek die alle beschikbare geneesmiddelen systematisch analyseert.

Apotheek De Soef is er graag voor jou. Je kan altijd rekenen op ons deskundig advies. Spring gerust binnen!

Weetjes

- Wist je dat elke dag 1 op 20 Belgen een apotheek binnenstapt om een geneesmiddel (al dan niet op voorschrift) of een ander gezondheidsproduct te halen en om vrijblijvend advies te vragen op vlak van gezondheid? 

- Wist je dat ons land 4.985 apotheken telt voor een bevolking van 11 miljoen inwoners? Dat is 1 op 2.200. Er is altijd een apotheek open in jouw buurt.